Η «Εθνοσωτήρια» Συγκυβέρνηση ήρθε να μας χαρατ…ΣΩΣΕΙ! Μαζική Λαϊκή Ανυπακοή στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Επιτέλους! Αποκτήσαμε …πρωθυπουργό και «νέα κυβέρνηση»!
Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς, αφού οι 36 υπουργοί και υφυπουργοί είναι σχεδόν ίδιοι κι απαράλλαχτοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ διανθίστηκε με ολίγους μπλε (ΝΔ) και μαύρους (ΛΑΟΣ) υπουργικούς θώκους δεξιάς και ακροδεξιάς κοπής. Επικεφαλής  της ΔΕΗ διορίστηκε ο Λ. Παπαδήμος, που επιστρατεύθηκε από την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας (μία εκ της «τρόικας»)! Ο αρχιτραπεζίτης επιβλήθηκε από σύσσωμη την ξένη και ντόπια «μαφία του πλούτου», τους «Μερκοζί», και τον Ομπάμα, το ΔΝΤ και την ΕΕ, αλλά και τον εγχώριο Σύνδεσμο Βιομηχάνων (ΣΕΒ), τους τραπεζίτες, και τα ΜΜΕ. Ο Παπαδήμος είναι ο άνθρωπος της «δημιουργικής στατιστικής» που μαγείρεψε τα στοιχεία για να μας χώσουν στην ΟΝΕ και το ευρώ, το δεξί χέρι του Σημίτη, που ενορχήστρωσε τη ληστεία του Χρηματιστηρίου και μας φέσωσε με την Ολυμπιάδα της «αρπαχτής». Μάλιστα ακόμα δεν μπήκε στο Μαξίμου και ήδη μας προϊδεάζουν ότι εάν δεν «ολοκληρώσει το έργο του, θα παραμείνει κι άλλο στην εξουσία»! Η «νέα κυβέρνηση» ανέλαβε αμέσως δουλειά, και μάλιστα, «βρόμικη»: να εισπράξει τα χαράτσια των φόρων εισοδήματος, της «εισφοράς αλληλεγγύης», το άθλιο χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και να απολύσει χιλιάδες ακόμα από το Δημόσιο, να φτάσει την ανεργία στο 25% (!), να πετσοκόψει μισθούς, να καταργήσει συμβάσεις εργασίας, να διαλύσει Παιδεία, Υγεία, κοινωνική ασφάλιση, ό,τι άφησε μισογκρεμισμένο ο Παπανδρέου.

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι τους, δεν πληρώνουμε το χρέος τους!
Το χαράτσι της ΔΕΗ αποτελεί την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση της «εθνοσωτήριας συγκυβέρνησης», με το λαό. Γι’ αυτό και μεθοδεύεται η τρομοκράτησή του, και η καταστολή των τάσεων ανυπακοής που αναπτύσσονται σε κάθε δήμο, γειτονιά, χώρο δουλειάς! Γι’ αυτό έστειλαν τα ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ,. εκεί όπου εκδίδονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης. Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι άδικο, τρομοκρατικό, ισοπεδωτικό. Ξεζουμίζει κάθε
εργαζόμενο, συνταξιούχο, μικρομεσαίο που έχει ένα σπίτι. Στόχο έχουν να πάρουν ό,τι προλαβαίνουν από τους φτωχούς και να τα δώσουν στους διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους. Προκειμένου να μη χάσουν οι ζάπλουτοι ούτε δεκάρα από τα πολλές φορές ξεπληρωμένα δάνειά τους, καταδικάζουν στο όνομα του χρέους,
έναν ολόκληρο λαό στην μιζέρια και την πείνα, στο σκοτάδι και την παγωνιά! Οι «συγκυβερνώντες» είναι τόσο άπληστοι που ούτε άνεργους, ούτε μικροσυνταξιούχους, ούτε ανάπηρους και βαριά άρρωστους δεν θέλουν να εξαιρέσουν! Ούτε καν κι αυτούς που τους έχουν βάλει λάθος φόρο! «Πληρώστε πρώτα και μετά βλέπουμε», λένε, ως κοινοί κλέφτες.

Δε μας τρομάζουν, με συλλογικό αγώνα και ανυπακοή θα νικήσουμε!
Καλούμε τους Γαλατσιώτες/ισσες να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους, να οργανωθούν σε επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά, να συντονίσουν τη δράση τους, να σπάσουν το συρματόπλεγμα του φόβου, να πείσουν και τους γείτονές τους να μην πληρώσουν κι αυτοί.
Αξιοποιούμε την απόφαση του δήμου Γαλατσίου για νομική στήριξη όσων δεν πληρώσουν, η οποία λήφθηκε υπό την πίεση των ίδιων των κατοίκων, αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτό. Συστρατευόμαστε με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, που αρνούνται να παίξουν το ρόλο του «δήμιου», κόβοντας παροχές ρεύματος. Πρέπει κάθε γειτονιά,
κάθε σωματείο, κάθε συλλογικός φορέας, να γίνει χώρος συλλογικού αγώνα, αλληλεγγύης και ανυπακοής, μέχρι
την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!

Εάν χιλιάδες, εκατομμύρια νοικοκυριά δεν πληρώσουμε, τότε ο φόβος θα έχει αλλάξει στρατόπεδο. Θα τρέμουν οι δοτοί καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, τα εγχώρια και διεθνή «επενδυτικά» παράσιτα των «αγορών», που θα συνειδητοποιήσουν ότι ο ελληνικός λαός αντιδρά, αντιστέκεται και αρνείται να αποδεχθεί τον εξανδραποδισμό του. Κι εάν τολμήσουν να βάλουν τους εργολάβους να κόψουν το ρεύμα σε
σπίτι πολίτη που δεν θα έχει πληρώσει, θα το μετανιώσουν. Κανείς τους δε θα μπει στα σπίτια μας. Ακόμα και αν κόψουν το ρεύμα, θα διαπιστώσουν ότι πολύ γρήγορα θα επανασυνδεθεί, όπως ήδη γίνεται σε πολλές περιοχές της χώρας (Βέροια, Πετρούπολη κ.α.)

ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11, 8πμ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΔΕΗ (Ορφανίδου) που καλούν οι ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/12, 9.30μμ στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49), στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του χαρατσιού της ΔΕΗ.

https://lsgalatsiou.wordpress.com/

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.