Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συνέλευσης Γαλατσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Με επιτυχία έγινε το διήμερο πολιτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η λαϊκή συνέλευση Γαλατσίου στις  1-2 Οκτώβριου

Περισσότεροι από 350 πολίτες και συναγωνιστές του Γαλατσίου συμμετείχαν ενεργά στις πολιτικές εκδήλωσες που επικεντρώθηκαν στα θέματα της παιδείας και των χαρατσιών της κυβέρνησης, ενώ σημαντικές υπήρξαν οι πολιτιστικές παρεμβάσεις με ανταλλακτικό παζάρι, παιδική ζωγραφική, λαϊκές και ροκ μπάντες. Το πολιτικό φεστιβάλ στήριξε ενεργά και η συντονιστική επιτροπή του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ενώ σημαντική υπήρξε και η παρέμβαση συνδικαλιστών από το συνδικάτο επιστημονικού προσωπικού της ΔΕΗ.

Ιδιαίτερα σημαντικά υπήρξαν τα πολιτικά συμπεράσματα των συζητήσεων που επικεντρώθηκαν στους εξής άξονες.

1ον) την ανάγκη συνέχισης και μαζικοποίησης των διαδικασιών της «Λαϊκής Συνέλευσης» με στόχο την ανάληψη μιας δημόσιας και αναγνωρισμένης πολιτικής ευθύνης που να αφορά στην οργάνωση της μαζικής «ΛΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» του εργαζόμενου κόσμου. Είναι ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι μεταξύ μας,  απέναντι στις πρακτικές των τραπεζών και της κυβέρνησης τους, που αφορούν κατασχέσεις σπιτιών, διακοπές ηλεκτροδότησης υδροδότησης, και γενικά περιορισμού όλων των βασικών εργατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

2ον) την ανάγκη κλιμάκωσης και διεύρυνσης του πολιτικού αγώνα με στόχο την πτώση της προδοτικής κυβέρνησης του «μεσοπρόθεσμου» και του «μνημονίου» αλλά και την συνολική ανατροπή μιας «πολιτικής» που σκοπεύει στην στήριξη της διεθνούς τοκογλυφίας, την υποδούλωση των λαών στο κοινωνικό καιάδα του φιλελευθερισμού και του ευρώ, στην συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων και της νεολαίας.

http://wp.me/p1EpHA-4z

Advertisements
This entry was posted in Αποφάσεις Λαϊκής Συνέλευσης. Bookmark the permalink.