Αποφάσεις 4ης Λαϊκής Συνέλευσης Γαλατσίου

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 στο πάρκο Λυσίου, εμείς η Λαϊκή Συνέλευση Γαλατσίου τηρώντας τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας αποφασίζουμε:

  1. Συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις της Πλατείας Συντάγματος στις 17 Ιουλίου (Επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα) & στις 24 Ιουλίου (επέτειο της πτώσης της χούντας για το δικό μας ΟΧΙ στη σύγχρονη ολιγαρχία).
  2. Στις 29 Αυγούστου να πραγματοποιηθεί μαζική Λαϊκή Συνέλευση, με την κατάλληλη προπαγάνδηση, για να συζήτηθεί πως θα οργανώσουμε την πανελλαδική συνάντηση, όλων των πλατειών αυτή τη φορά, στις 3 Σεπτέμβρη 2011.
  3. Να γίνει προβολή του Deptocracy, όπως έχει ψηφιστεί στην 2η Λαϊκή μας Συνέλευση, το επόμενο δεκαήμερο, κατόπιν συνεννόησης & πρόσκλησης ειδικευμένων ανθρώπουν που θα πλαισιόσουν το πάνελ ομιλητών. – Θα γίνει επικοινωνία & θα συζητήθεί στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση.
  4. Δημιουργία Πολιτιστικής Ομάδας και την πραγματοποίηση δράσεων αυτής.
  5. Παρέμβαση στην είσοδο του Φεστιβάλ Γαλατσίου στις 21/7 όπου θα παρουσιαστεί το θετρικό έργο «Το Γάλα», προκειμένου να μην πληρώσει ο κόσμος εισιτήριο. Θα διευκρινηστούν κάποια θέματα & θα συζητήθεί στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση.
  6. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στο «Νοσοκομείο Πατησίων», την Πέμπτη 14/07 στις 19 00, ενάντια στο κλείσιμο αυτού.
  7.  Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στον Πήγασο (εκδοτικό οίκο του Μπόμπολα), την Τρίτη 12/07 στις 17 00, κατά των συνεχών απολύσεων εργαζομένων που πραγματοποιούνται & ζητάμε την ακύρωση των απολύσεων αυτών.
  8. Κείμενο προειδοποίησης προς Τρόϊκα – Ντόπιους ή Ξένους Επενδυτές – Τράπεζες & Τοκογλύφους. – Θα γίνει επεξεργασία & θα συζητήθεί στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση.
  9. Συμμετέχουμε & στηρίζουμε τους κατοίκους του Γαλατσίου στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 12/07 στις 19 30, για το θέμα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.
  10. Καταθέτουμε στον Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω κείμενο που έγινε με τις κατάλληλες διορθώσεις:

 

Προς:

τον Δήμαρχο

τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Γαλατσίου

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

11 ΙΟΥΛΗ 2011

Εμείς οι πολίτες Γαλατσίου, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην Πλ. Λυσίου, στην προγραμματισμένη Λαϊκή μας Συνέλευση, εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τη σύλληψη και πολύωρη κράτηση στο αστυνομικό τμήμα συμπολιτών μας, κατοίκων της οδού Χρυσανθέμων και της γύρω περιοχής, οι οποίοι εδώ και μήνες, δίνουν τη μάχη για την απεγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και την Παρασκευή προσπάθησαν να αποτρέψουν  το συνεργείο κινητής τηλεφωνίας που επιχειρούσε να επανατοποθετήσει την κεραία. Η οργή μας μεγαλώνει όταν ήδη στην περιοχή υπάρχουν και αυξάνονται τα θύματα από καρκίνο και μάλιστα μέσα σε αυτά και παιδιά.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης και για την εισαγγελική προανάκριση κατόπιν μηνύσεως του ιδιοκτήτη παράνομα εγκατεστημένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Ξάνθης, δίπλα από τα δημοτικά σχολεία (17ο και 16ο, καθώς και το 8 νηπιαγωγείο) κατά των Προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των παραπάνω δημοτικών σχολείων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν σήμερα  για να μη γίνουν τα παιδιά μας και οι κάτοικοι πειραματόζωα των κερδοσκοπικών ορέξεων  των μεγαθηρίων της κινητής τηλεφωνίας.  Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πολίτη, αγωνιστή που διώκεται για τα αυτονόητα δικαιώματά του. Για τα ατομικά, κοινωνικά, πολιτικά εργασιακά, δικαιώματά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να φύγουν όχι μόνο οι συγκεκριμένες κεραίες αλλά μας οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές, όταν μάλιστα κανένας αρμόδιος  επιστημονικός φορέας δεν εγγυάται για την ασφάλεια μας υγείας από την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα παλέψουμε μαζί με μας κατοίκους και  για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από μας γειτονιές μας. Δεν θα  διστάσουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι σε κάθε ενέργεια που βλάπτει την υγεία και την ποιότητα μας ζωής μας.

Οι δυνάμεις καταστολής δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να αξιοποιούν ένα θεσμικό πλαίσιο που είναι κομμένο και ραμμένο για να υπερασπίζει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών που κερδοσκοπούν σε βάρος μας υγείας του λαού, εγκαθιστώντας ασύδοτα μας κεραίες θανάτου . Γι΄ αυτό δεν αρκεί μόνο η καταδίκη μας εγκληματικής συμπεριφοράς των εταιρειών. Χρειάζεται πολύ περισσότερο η καταδίκη και των πολιτικών δυνάμεων που με την πρακτική μας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο δημιούργησαν και ενισχύουν το σκηνικό για να δρουν οι έτσι κι αλλιώς ασύδοτες εταιρείες.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

–          τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Τσίρο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα όχι μόνο για την υπεράσπιση της υγείας των κατοίκων και την ηθική και  νομική κάλυψη των διωκόμενων, αλλά και την  υπεράσπιση και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Να πάρει αμέσως απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ότι καμία κεραία κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στην πόλη μας και να ενημερωθούν σχετικά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

–          τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ να συμμετέχουν αποφασιστικά και δυναμικά ενάντια σε όλα όσα υπονομεύουν και καταργούν τη  ζωής μας. Μόνο έτσι  θα γεννηθεί ένα ελπιδοφόρο αύριο.

 

Το παρόν ψήφισμα να κατατεθεί στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, καθώς και στα ΜΜΕ

Γαλάτσι, 11 Ιούλη 2011

Για τη Λαϊκή Συνέλευση Γαλατσίου

 

Αμεση Δημοκρατία Τώρα…

Δικαιοσύνη – Ισότητα – Αλληλεγγύη

Advertisements
This entry was posted in Αποφάσεις Λαϊκής Συνέλευσης, Uncategorized. Bookmark the permalink.