Πρακτικά 2ης Λαϊκής Συνέλευσης Γαλατσίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Στη 2η Λαϊκή Συνέλευση Γαλατσίου προτάθηκαν τα εξής:

1. Η δημιουργία ανοικτής ομάδας επικοινωνίας, (η οποία απαρτίζεται μέχρι στιγμής από τους εξής: Ακης, Γιάννης, Γρηγόρης, Διονύσης, Μαίρη, Τριαντάφυλλος.)

2. Η δημιουργία ενός blog (lsgalatsiou.wordpress.com) αντί για δύ0, το οποίο θα είναι ανοιχτό στο σχολιασμό και θα ενημερώνεται από την ομάδα επικοινωνίας.

3. Η δημιουργία ενός group στο Facebook ως μέσο ενημέρωσης.

4. Η δημιουργία ομάδας εξορμήσεων που θα συγκεντρώνεται μετά από το τέλος κάθε Λαϊκής Συνέλευσης για να κανονίζει τις δράσεις της.

5. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στο internet, οπότε θα ενημερώνεται από την ομάδα επικοινωνίας στο κινητό του και από αφίσες, φυλλάδια από την ομάδα εξορμήσεων.

6. Μέχρι τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 θα έχει βγεί κείμενο και αφίσες ενημέρωσης για τον κόσμο καθώς και κάλεσμα για την 3η Λαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 20:00 στο Παρκο Λυσίου –Παλιό Τέρμα.

7. Συμμετέχουμε όλοι τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλάτσι για την ενημέρωση της 48ωρης απεργίας ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.  Επίσης, προταθηκαν διάφορα συνθήματα για το πανό.

8. Η διαμαρτυρία έξω απο το Δημαρχείο Γαλατσίου για την ενίσχυση των εργαζομένων που δεν έχουν πληρωθεί απο τον Δήμο.

9. Η προβολή του debtocracy καθώς και  συζήτηση μετά απο την προβολή της ταινίας. Θα συζητηθεί στη νέα μας Λαϊκή Συνέλευση αν θα υπάρχει πάνελ ομιλητών όπως Χατζηστεφάνου και άλλοι.

10.Η  συμμετοχή της Λαϊκής Συνέλευσης στην 48ωρη Απεργία κατά του μνημονίου και σε συνεννόηση με τις άλλες Λαϊκές Συνελεύσεις των γειτονιών όπως αυτή οργανώνεται από την Πλατεία Συντάγματος. Ενισχύουμε με την παρουσία μας τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος. Την Τετάρτη 29 Ιουνίου συμμετέχουμε στον αποκλεισμό της Βουλής στον Ευαγγελισμό, εφόσον οριστικοποιηθεί από τη συνέλευση των γειτονιών στο Σύνταγμα. Γι’ αυτή τη συνάντηση ορίστηκαν 2 μέλη, που θα παρεβρεθούν την Κυριακή 26 Ιουνίου στη συνέλευση των γειτονιών στο Σύνταγμα.

11. Να υπάρξει Άμεση Δημοκρατία τώρα με τον επαναπροσδιορισμό των αξιών και τη σωστή διαπαιδαγώγηση του κόσμου. Να υπάρχει επαφή των γειτονιών με την Πλατεία Συντάγματος και να δημιουργηθεί η λαϊκή Συνέλευση των
Λαϊκών Συνελεύσεων των γειτονιών.

12. Να συζητούνται από τη Λαϊκή Συνέλευση τοπικά προβλήματα και να πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε αυτά.

13. Δεν έχει σημασία μόνο το μεσοπρόθεσμο αλλά πρέπει να φτιάξουμε μια καινούργια ζωή με την δημιουργία ανταλλακτηρίων και τράπεζα αλληλεγγύης και χρόνου.

Επίσης, προτάθηκε η εκμάθηση λειτουργίας από την Ομάδα Αλληλεγγύης και Τράπεζας Χρόνου της πλατείας Συντάγματος.

14. Προτάθηκε η ανοιχτή συντονιστική επιτροπή να αποφασίζει κάποιες λεπτομέρειες με ψηφοφορία μεταξύ τους ή να αποφασίζονται όλα μόνο στη Λαϊκή Συνέλευση.

15. Η δημιουργία καταστατικού όπως λειτουργούν τα κόμματα προκειμένου να είμαστε κατοχυρωμένοι.

16. Η υποβολή των θεματικών συζήτησης να γίνεται στα πρώτα 15 λεπτά της Λαϊκής Συνέλευσης προς διευκόλυνση της όλης διαδικασίας.

Advertisements
This entry was posted in Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης. Bookmark the permalink.